Prehistorische voetafdrukken gevonden bij Nijmegen

Foto: Gemeente Nijmegen

Bij opgravingen in Nijmegen hebben archeologen prehistorische menselijke voetsporen gevonden. De voetsporen zijn tussen 2500 en 1000 voor Christus achtergelaten in de kleiige oeverzone van een geul, meldt de gemeente Nijmegen.

De voetafdrukken werden gevonden in de bedding van een van de vele geulen die in het verleden door het gebied van de Waalsprong kronkelden. Deze geulen zijn gevormd en weer dichtgeslibd tussen 2500 en 1000 voor Christus, in de jonge steentijd en de bronstijd.De geul waar de voetsporen gevonden zijn is nu weer dicht.

- advertentie -

Archeologen vonden een afdruk van een paar kleine voeten en afdrukken van groter formaat, waarschijnlijk van een kind en een volwassene. De volwassene droeg mogelijk schoeisel.

De onderzoekers hebben gipsafdrukken van de voetsporen genomen zodat ze verder bestudeerd kunnen worden. Naast de voetafdrukken zijn ook veel hoefafdrukken aangetroffen. Nader onderzoek moet nog uitwijzen welke dieren in het verleden op deze plek hun dorst hebben gelest.

In de periode 2500 tot 1000 voor Christus woonde in het gebied, dat tegenwoordig Waalsprong wordt genoemd, een boerenbevolking die graan verbouwde en runderen, varkens, schapen en geiten hield.

jeruzalem-kandelaar
De steen met de afbeelding van de kandelaar -…
springer-stadhuis-arnhem
Schilderij met het oude stadhuis van Arnhem - Cornelis…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: