Premie voor bescherming park Kasteel van Rumbeke

Kasteel van Rumbeke

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een landschapspremie van ruim 47.000 euro beschikbaar gesteld voor de restauratie van het beschermde “domein Sterrebos”, het park van het Kasteel van Rumbeke in Roeselare.

Het geld is onder meer bedoeld voor het heraanplanten en restaureren van de dreven aan het stervormig knooppunt en de Engelse tuin.

Minister Bourgeois naar aanleiding van de premietoekenning:

- advertentie -Deze werken passen in de gerichte herwaardering en het periodiek onderhoud van het park bij het kasteel. Eigenaar nv ‘Domein Sterrebos’, een publiek-private samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen en private eigenaars, kunnen dankzij een beheersplan aanspraak maken op deze landschapspremie, waarbij tot maximaal zeventig procent van de geraamde kostprijs van de onderhouds – of instandhoudingswerken kan gesubsidieerd worden.

In het begin van de negentiende eeuw is aan de oostelijke zijde van het park een tuin in Engelse landschapsstijl aangelegd. Het kasteel staat sinds 1942 op de lijst van beschermde monumenten. Het park zelf werd in 1969 als landschap beschermd.

boek-oud-265
Oude boekenInternetbedrijf Google heeft al tienduizend negentiende-eeuwse boeken van…
zandsculpturen-garderen-koningshuis
Willem van Oranje en koningin BeatrixHet jaarlijkse Zandsculpturenfestijn in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: