Premier opent Verzetsmuseum Junior

Afbeelding van een ‘kinderpagina’ op de website van het museum

Minister-president Mark Rutte opent over twee maanden het nieuwe Verzetsmuseum Junior in Amsterdam, het eerste kindermuseum over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Nederland.

Tijdens de opening van het kindermuseum, op woensdag 16 oktober, zal de premier rondgeleid worden door leden van de zogenaamde Verzetsbende, een kinderklankbordgroep die over Verzetsmuseum Junior adviseerde.


Het nieuwe museum wil de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de oorlog levend houden en kinderen bewust maken van het belang van vrijheid en democratie.

In het museum kunnen kinderen vanaf negen jaar straks alleen of met hun ouders kennis maken met Eva, Jan, Nelly en Henk, de centrale vertellers in de vier hoofdthema’s vervolging, verzet, collaboratie, en dagelijks leven/aanpassing. De vier vertellen hun persoonlijke, waargebeurde verhalen aan de hand van originele objecten. Bezoekers ontdekken zo hoe hun jeugd er uitzag.

- advertentie -

Het Verzetsmuseum Junior is vanaf 17 oktober open voor publiek.

Brandende kermiskramen in Den Haag, 1758 - Afb:…
Aquarel van Hitler uit 1910 waarop hij mogelijk ook zichzelf afbeeldde
Schilder Adrian Stahleker, geboren in Den Haag (1937) en een globetrotter die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: