‘President Obama, bezoek ons museum alstublieft!’

De Amerikaanse president Barack Obama bezoekt volgende week de nucleaire top in Den Haag. Het is voor het eerst dat de president ons land bezoekt en duidelijk is dat hij tussendoor een bezoek aan Amsterdam zal brengen. Verwacht wordt dat hij dan ook een museum bezoekt.

Hoogstwaarschijnlijk bezoekt de president het Rijksmuseum in Amsterdam, maar ook het Stedelijk Museum en Van Gogh worden genoemd als mogelijke locaties.

Bij De Wereld Draait Door kregen verschillende museumdirecteuren deze en vorige week de gelegenheid hun museum te promoten. In een korte pitch legden de zes musea uit waarom Obama nu juist hun museum een bezoek moet brengen. Bekijk de uitzendingen hieronder terug.

- advertentie -

Pijnkelder in de Gevangenpoort - Foto: Kees HagemanOp…
Verzetsmuseum in AmsterdamNederland telt momenteel 83 musea waarin…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: