President Obama bezoekt grens Korea’s

De gedemilitariseerde zone (DMZ)


De Amerikaanse president Barack Obama brengt aankomende zondag een bezoek aan de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Op deze grens bevindt zich sinds het einde van Koreaanse Oorlog (1950-1953) een grote gedemilitariseerde zone vol prikkeldraad en landmijnen.

De Koreaanse Oorlog wordt ook wel eens de enige ‘hete oorlog’ van de Koude Oorlog genoemd. Officieel zijn beide landen nog altijd met elkaar in oorlog. Op 27 juli 1953 werd er we een wapenstilstand gesloten. Toen werd ookbepaald dat er een demarcatielijn en een gedemilitariseerde zone moest komen. De grens tussen beide landen loopt sindsdien ruwweg langs de 38ste breedtegraad en verschilt amper van de grens die voor het uitbreken van de oorlog tussen beide gebieden was getrokken.

- advertentie -

Het is niet voor het eerst dat een Amerikaanse president de grens tussen Noord- en Zuid-Korea. Eerder deden Obama’s voorgangers Bush en Clinton dat al eens. Clinton noemde het gebied destijds “de engste plek op aarde”.

Barack Obama brengt een bezoek aan Zuid-Korea naar aanleiding van een topconferentie over nucleaire veiligheid.

Lees verder: Koreaanse Oorlog (1950-1953)

Parthenon op de AcropolisDe Griekse koning Otto wilde marmeren…
Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: