Priesters kregen uitvoerig les over seksualiteit

Kerk – Foto: stock.xchng


Katholieke priesters in opleiding kregen tussen 1900 en 1965 lessen over seksualiteit. Dat schrijft René Bastiaanse in zijn deze week verschenen boek Onkuisheid.

Het beeld van de celibataire levende priester die op seksueel vlak van vrijwel niets wist klopt volgens Bastiaanse niet. De auteur, directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), stelt


dat aankomende priesters in het laatste jaar van hun opleiding aan het grootseminarie uitvoerig onderricht kregen in “alle denkbare vormen van seksualiteit”.

- advertentie -

Deze lessen zouden zijn gegeven om de priesters voor te bereiden op bekentenissen van gelovigen die zich schuldig voelden over bepaald seksueel gedrag.

Bastiaanse bestudeerde voor zijn boek onder meer de lesboeken en college-aantekeningen van Nederlandse priesterstudenten in de periode 1900-1965. Onkuisheid is deze week verschenen bij uitgeverij WBooks.

Jan ZwartkruisJan Zwartkruis, oud-bondscoach van het Nederlands elftal, is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: