Prijs Museumkaart opnieuw verhoogd

Museumkaart

De prijs van een Museumkaart wordt vanaf volgende maand met vijf euro verhoogd. De Museumvereniging heeft besloten tot de prijsverhoging, om te voorkomen dat men in geldnood komt. Vanwege de heropening van drie grote musea in Amsterdam wordt er sinds een aantal maanden namelijk een stuk meer gebruik gemaakt van de Museumkaart.

De kaart kost vanaf volgende maand 49,95 euro (plus 4,95 administratiekosten).


Daarnaast is het tijdschrift van de Nederlandse Museumvereniging vanaf oktober uit kostenbesparing alleen nog maar digitaal te lezen.

- advertentie -

Wie een Museumkaart heeft hoeft bij ongeveer vierhonderd Nederlandse musea geen entree te betalen. Aan het einde van het jaar deelt de Stichting Museumkaart alle inkomsten door het totaal aantal Museumkaartbezoeken. Dit bedrag wordt vervolgens verdeeld over de aangesloten musea.

Het is niet voor het eerst dat de prijs van de kaart wordt verhoogd. In 2010 en 2012 werd de prijs ook al met vijf euro verhoogd. Volgens de Museumvereniging is de prijsverhoging niet het gevolg van bezuinigingen. Als redenen worden onder meer de heropening van grote musea en stijgende toegangsprijzen genoemd.

In 2011 hadden ruim 750.000 mensen een Museumkaart. Over het algemeen zijn het wat oudere, hoger opgeleide mensen, meer vrouwen dan mannen.

Gerelateerde boeken:

Petra, de al–Khazneh tempel - Foto: RMO / Andreas…
Onderdeel van de vaste opstelling van Museum Catharijneconvent -…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: