Prijs voor heropening Mauritshuis

Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)

Koning Willem-Alexander heropent het Mauritshuis – © Patrick Post (Mauritshuis)

Het Mauritshuis heeft de European Best Event Award gewonnen voor de openingsceremonie eind juni van dit jaar. Ma een verbouwing van twee jaar werd het Haagse museum toen door koning Willem-Alexander geopend.


De openingsceremonie stond in het teken van het meest beroemde schilderij van het Mauritshuis Meisje met de parel dat symbolisch thuis kwam na haar wereldreis van twee jaar gedurende de verbouwing van het Mauritshuis. Begeleidt door zes ruiters van de Cavalerie Ere-Escorte, het Residentie Orkest en een fanfare werd het schilderij – verbeeld door het meisje in levende lijve – in een enorme transportkist ‘afgeleverd’ op het dak van het zeventiende-eeuwse museum.

Het levende schilderij maakte vervolgens een oversteek over een dertig meter hoog koord naar de nieuwe Royal Dutch Shell vleugel. Na een ontdekkingstocht door het museum kwam het Meisje via de oude voordeur naar buiten en overhandigde de sleutel aan directeur Emilie Gordenker. Begeleid door the Ashton Brothers en muziek verrichtte zij samen met koning Willem-Alexander de officiële openingshandeling.

De European Best Event Awards zijn volgens het Mauritshuis de belangrijkste internationale onderscheidingen voor evenementen in Europa.

- advertentie -

Opening van het Mauritshuis

John Gutmann, Class, Olympic High Diving Champion, San Francisco, 1936 | Purchased with the support of Baker & McKenzie Amsterdam N.V.
(Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)

[caption id="attachment_45806" align="alignleft" width="265"] (Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)

Voor de grote tentoonstelling…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: