Prijs voor onderzoek naar geïmporteerd keramiek

Tijdens het onderzoek aangetroffen geïmporteerd keramiek

Onderzoekster Nina Jaspers ontvangt donderdag de H.J.E. van Beuningen-prijs. Deze prijs wordt eens in de vijf jaar toegekend voor baanbrekend onderzoek naar pre-industriële gebruiksvoorwerpen in Nederland.

Jaspers ontvangt de prijs naar aanleiding van haar onderzoek naar geïmporteerd Italiaans en Frans keramiek uit de Nederlandse bodem. De onderzoekster is gespecialiseerd in onderzoek naar Italiaans en Frans aardewerk uit de 16de en de 17de eeuw, afkomstig uit archeologische opgravingen in Nederland. Ze werkt als aardewerkspecialistbij het archeologische opgravingsbedrijf ADC ArcheoProjecten in Amersfoort.

- advertentie -

Als auteur en redacteur leverde ze een belangrijke bijdrage aan de monografie Vier eeuwen wonen en sterven aan de Dokkershaven in Vlissingen. Tijdens opgravingen in deze havenwijk uit de Gouden Eeuw zijn veertig beerputten gevonden. In deze putten vol huishoudelijk afval bevond zich veel Italiaans en Frans geïmporteerd aardewerk.

De prijsuitreiking vindt donderdag plaats in het MuZeeum in Vlissingen. Dan wordt ook de monografie over het onderzoek in de Dokkershaven gepresenteerd. De H.J.E. van Beuningen-prijs is een initiatief van de Stichting Het Nederlandse Gebruiksvoorwerp. Aan de prijs zijn een oorkonde en een geldbedrag van 2500 euro verbonden.

Een van de plannen: een achtbaan rond de koepel…
[caption id="attachment_11113" align="alignleft" width="265"]Salvador AllendeFamilie van de in 1973 omgekomen Chileense president…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: