Prinses Beatrix bij herdenking Eerste Wereldoorlog in België

Menenpoort in Ieper - cc

Menenpoort in Ieper – cc

Prinses Beatrix is aankomende dinsdag in Nieuwpoort en Ieper in België aanwezig bij bijeenkomsten ter herinnering aan de Eerste Wereldoorlog.

Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon. Naast de Belgische koning en koningin wonen staatshoofden en vertegenwoordigers uit veel landen de herdenkingsplechtigheden bij.


Bij het Koning Albert I-Monument in Nieuwpoort wordt het onder water zetten van de IJzervlakte herdacht en een eerbetoon gegeven aan “Koning Soldaat”, de bijnaam van koning Albert I, die zich onder de soldaten in de loopgraven bij de rivier de IJzer in West-Vlaanderen begaf.

In Ieper worden met een aangepaste Last Post onder de Menenpoort de slachtoffers van de eerste slag om Ieper herdacht. In de Menenpoort staan de namen van 54.900 gesneuvelde Britse militairen. Sinds 1929 – uitgezonderd 1940 tot 1944 – wordt onder de Menenpoort iedere avond, klokslag acht uur de Last Post gespeeld.

- advertentie -

Lees ook: Hendrik Geeraert, een Belgische volksheld

Ontwerp voor het monument (vienna.at)
In Wenen is vrijdag een monument onthuld ter nagedachtenis aan Oostenrijkse militairen…
Ondervraging van een Russiche partizaan
Soldaten van de Waffen-SSBij uitgeverij Aspekt verscheen onlangs…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: