Prinses Beatrix woont reünie Engelandvaarders bij

Genootschap Engelandvaarders

Genootschap Engelandvaarders

Prinses Beatrix heeft dinsdag in Hilversum een reünie bijgewoond van het Genootschap Engelandvaarders. Bij dit genootschap zijn personen aangesloten die voor de geallieerde invasie in Normandië naar Engeland ontsnapten en zich vervolgens inzetten voor de strijd tegen nazi-Duitsland of Japan.

Prins Bernhard was vroeger beschermheer van het Genootschap Engelandvaarders. Hij woonde de reünies ook geregeld bij. Sinds Bernhards dood in 2004 was er geen vertegenwoordiger van het koningshuis meer aanwezig. Tot dinsdag, toen prinses Beatrix de reünie op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum bijwoonde.

Beatrix op bezoek bij Engelandvaarders

Hetty Verolme, de kleine moeder van Bergen-Belsen
Voor de toen 15-jarige Hetty Verolme stopte de oorlog op 15 april…
Samuel Willenberg tijdens een bezoek aan Treblinka in 2013 (cc - Adrian Grycuk)
In concentratiekamp Treblinka kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog 900.000 mensen om het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: