Prinses Margriet ontvangt boek over Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd

Koopvaardij in oorlogstijd - Foto: NIOD

Koopvaardij in oorlogstijd – Foto: NIOD

Prinses Margriet heeft woensdag het eerste exemplaar van een boek over de Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd in ontvangst genomen.


Kort nadat Nederland in 1940 door de Duisters was bezet, werd het zogenaamde Vaarplichtbesluit afgekondigd. Door dit besluit werden zeelieden verplicht te blijven varen op de schepen die vanaf dat moment werden ingezet voor de, vaak niet ongevaarlijke, transporten van de geallieerde legers. De zeelieden hadden door dit besluit nauwelijks nog contact met het thuisfront waardoor zowel de zeelieden als hun families in onzekerheid verkeerden over elkaars lot.

In het nieuwe boek De Nederlandse koopvaardij in oorlogstijd staan de ervaringen en verhalen van de zeelui zelf centraal.

De boekpresentatie vond plaats in Hotel New York in Rotterdam in aanwezigheid van verschillende koopvaardijveteranen en marineautoriteiten. Het eerste exemplaar werd in ontvangst genomen door de prinses.

- advertentie -
Campagnebeeld voor de voorstelling ANNEKoning Willem-Alexander woont op…
'De Bezetting' - dvd-box, 23 uur film
'De Bezetting' - dvd-box, 23 uur filmDe bekende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: