Prinses Margriet opent gerenoveerd gemeentehuis Velsen

Stadhuis van Velsen, ontworpen door Willem Dudok - Foto: CC

Stadhuis van Velsen, ontworpen door Willem Dudok – Foto: CC

Prinses Margriet opent eind volgende maand in IJmuiden het gerenoveerde gemeentehuis van Velsen.

Het gemeentehuis gelegen aan het Plein 1945 is gebouwd naar ontwerp van architect Willem Dudok. Hij maakte al in 1949 de schetsplannen en het gebouw werd uiteindelijk in 1965 geopend eveneens door prinses Margriet.

De renovatie van het monumentale gemeentehuis startte in 2012. Het ging om een duurzame verbouwing met als doel een toekomstbestendig gebouw dat tegelijkertijd zijn historische waarde zou behouden.

Philips ontwerpt hedendaagse versie zeventiende-eeuwse halskragen (Philips)Tijdens een…
Manschappen van de Koloniale Reserve tijdens de vierdaagse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: