Prinses Marianne

Prinses Marianne

Prinses Marianne

Ingezonden bericht De Nederlandse Sissi of Diana. Zo is “de romantische Oranje”, prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883), vaak genoemd. Al vele dichters en historici hebben in haar leven een dankbaar onderwerp voor liederen en studie gevonden. Niet alle aspecten krijgen daarbij evenveel aandacht.

Op 30 november 1813 landde de latere koning Willem I op het strand van Scheveningen. Kort daarna arriveerden ook Willem’s zonen, echtgenote en de kleine Marianne. Voor veel Hollanders was de kleine Marianne een extra verrassing, zo’n klein, eigenwijs prinsesje, dat even vrolijk als vertederend mee zwaaide vanaf de balkons. Ongetwijfeld was zij een belangrijke troef in het ‘charme-offensief’ van de Oranjes.

Kees van der Leer, de historicus uit Voorburg, heeft veel studie van Marianne gemaakt. Met hem gaan we op donderdag 6 februari 2014 een Marianne middag in Voorburg beleven. Bezoek de website van Historizon voor meer informatie en aanmelding.

Trabantjes in de DDR - Foto: CC/fdecomite

[caption id="attachment_39965" align="alignleft" width="265"] Trabantjes in de DDR - Foto: CC/fdecomite

Zowel Philips

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: