Problemen voor makers speelfilm Michiel de Ruyter

Speelfilm 'Michiel de Ruyter'

Speelfilm ‘Michiel de Ruyter’

Voor aankomende week stonden belangrijke opnames gepland voor de historische speelfilm Michiel de Ruyter: op het Binnenhof en in de Ridderzaal. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft echter laten weten dat de opnames in verband met de vliegtuigcrash in Oekraïne niet door kunnen gaan.


De opnamen stonden gepland voor vrijdag 25 en zaterdag 26 juli. Omdat de kans bestaat dat de twee historische locaties komende week vanwege de vliegramp voor andere zaken gebruikt moeten worden, heeft de RVD verzocht de filmopnames niet toe te staan. Producent Klaas de Jong vreest dat hij de opnames nu helemaal moet schrappen. De opnamen zijn maanden geleden al gepland, expres tijdens het zomerreces. Volgens de producent zijn de locatiescènes cruciaal en is het de laatste kans om alle hoofdrolspelers, paarden en koetsen bij elkaar te krijgen.

De film over Michiel de Ruyter moet in 2015 in de bioscoop te zien zijn. De hoofdrollen worden vertolkt door Frank Lammers (Michiel de Ruyter) en Barry Atsma (Johan de Witt).

Michiel de Ruyter (1607-1676) is een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde onder meer een belangrijke rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.

- advertentie -

‘Michiel de Ruyter was Cruijff van 17de eeuw’

James Garner in 'Maverick'
James Garner in 'Maverick'Acteur James Garner is zaterdag…
Kranslegging
KransleggingMaandag werd wereldwijd stilgestaan bij het begin van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: