Problemen voor Trevi-fontein in Rome

Trevi-fontein in Rome – Foto: CC/Ludmiła Pilecka

Vorige week zijn er twee stukken van de beroemde Trevi-fontein in Rome afgebroken. De problemen met de 250 jaar oude fontein zijn volgens sommige experts het gevolg van de koude winter van afgelopen jaar.

De Trevi-fontein beslaat bijna het gehele plein in de buurt van de Via del Coso. De fontein is ongeveer 26 meter hoog en 22 meter breed. Vanwege de problemen is de omgeving rond de fontein momenteel afgezet. Zowel de fontein als de omliggende gebouwen worden nu door experts onderzocht.Volgens het Italiaanse persbureau ANSA zijn er brokstukken tot acht centimeter van de beelden afgebrokkeld.

De Trevi-fontein is een van de grote toeristische trekpleisters van Rome. De fontein werd in de achttiende eeuw gebouwd door de architect Nicola Salvi in opdracht van Paus Clemens XII. Centraal is een beeld van Neptunus te zien op een grote door zeeschelpen getrokken schelp. Aan de twee zijden zijn rotswanden te vinden met tritons.

Veel toeristen werpen een muntje in de fontein. Volgens de traditie garandeert dit dat je later nog een keer een bezoek aan Rome brengt.

Er zijn meer monumenten in Rome die met achterstallig onderhoud te kampen hebben. Volgens critici wordt er te weinig geld in het onderhoud van de monumenten gestoken. Ook van het Colosseum brokkelen zo nu en dan stukken af.

Otto Frank - Afb: annefrank.orgMetamorfoze, het nationaal programma voor…
Desmond Tutu - Foto: Benny GoolDe Zuid-Afrikaanse geestelijke Desmond…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: