Provinciale subsidie voor Ons’ Lieve Heer op Solder

Conceptschets voor de verbouwing

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam krijgt een subsidie van 650.000 euro van de provincie Noord-Holland. Het museum heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is een voormalige schuilkerk aan de Oudezijds Voorburgwal in de Amsterdamse binnenstad. De provinciale subsidie is bedoeld voor de restauratie en uitbreiding van het museum.

Het is de bedoeling dat het museum ondergronds verbonden wordt met een buurpand, dat ingrijpend verbouwd wordt. Dit buurpand – het zogenaamde Nieuwe Huis, moet een nieuwe entree tot het museum vormen en ook verschillende publieksfuncties gaan herbergen. Het museum:

- advertentie -

Zo wordt de slijtage van Ons’ Lieve Heer op Solder geminimaliseerd en de toegankelijkheid, zowel fysiek als inhoudelijk, geoptimaliseerd. Het museum zal tijdens de restauratie en het bouwen van de uitbreiding geopend blijven.

De bouwwerkzaamheden gaan later dit jaar van start en moeten volgend jaar afgerond worden. Dit onder meer omdat 2013 een belangrijk jaar is voor de stad Amsterdam. Er zijn dan veel festiviteiten, onder meer rond de heropening van het Rijksmuseum, het 400-jarig bestaan van de grachten en de viering 200 jaar Koninkrijk.

UrsaabEven leek het erop dat de collectie van het…
Hermitage amsterdam - Foto: Luuk KramerDe collectie van het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: