Provinciale subsidie voor Slot Loevestein

Slot Loevestein – Foto: CC/Niels

Provinciale Staten van Gelderland zijn deze week akkoord gegaan met een subsidie van 1,75 miljoen euro aan de Stichting Museum Slot Loevestein.

Het geld is onder meer bedoeld voor het inrichten van een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie. Slot Loevestein maakt onderdeel uit van deze verdedigingslinie. Het geld wordt daarnaast onder meer gebruikt voor de herinrichting van de zolder van het slot.Slot Loevestein werd waarschijnlijk halverwege de veertiende eeuw gebouwd door heer Dirk Loef van Horne. Aan het eind van de eeuw was het slot al in handen van de graven van Holland.

- advertentie -

Het kasteel is onder meer bekend omdat de Nederlandse jurist Hugo de Groot er in de zestiende eeuw in opdracht van prins Maurits werd opgesloten. De rechtsgeleerde wist met hulp van zijn vrouw in een boekenkist uit het slot te ontsnappen.

Danton en de revolutie, brochurecollage, Noord-Hollandsarchief, (by-sa)In de Janskerk…
Impressie: Stichting Donjon NijmegenEen meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: