Provincie Brabant koopt drie erfgoedcomplexen

KVL Leerfabriek Oisterwijk – Foto: Still YouTube

Gedeputeerde Staten van de provincie Brabant wil geld steken in drie erfgoedcomplexen: het voormalige Cehave-complex in Veghel, de KVL Leerfabriek Oisterwijk en het Moederhuis van de Franciscanessen in Dongen. Het provinciebestuur heeft dat afgelopen week bekendgemaakt.

Volgens Omroep Brabant wil de provincie de


drie complexen kopen voor een bedrag van bijna 21 miljoen euro. De drie monumentale gebouwen moeten vervolgens een nieuwe bestemming krijgen, zodat ze voor toekomstige generaties behouden blijven. De provincie schrijft:

- advertentie -

We willen actief meedoen én bijdragen aan het anders omgaan met Brabants erfgoed en herbestemming, samen met ondernemende partners. Daarom wordt de komende jaren actief gezocht naar gebouwen die iconen zijn in Brabant. Door herbestemming van deze erfgoedcomplexen worden traditie en vernieuwing aan elkaar verbonden.

Vroeger werd er vaak subsidie gegeven, maar nu wil de provincie samen met andere partijen eigenaar worden en zelf “actief herontwikkelen”. Het geld dat de provincie in de erfgoedcomplexen steekt is onder meer afkomstig uit de verkoop van aandelen Essent.

Video’s van de provincie Brabant over de drie complexen:

Cehave Veghel

KVL Leerfabriek Oisterwijk

Franciscanessen in Dongen

Apple I - Foto: CC/tomislav medakIn het Duitse Bochum…
Marguerite Caetani in haar appartement - Edouard Vuillard, 1910Sophie…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: