Provincie schenkt Westerbork een vrijheidskunstwerk

De provincie Drenthe heeft een groot kunstwerk van de hand van Maria Koijck aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork geschonken.

Het gaat om het beeld Luisteren naar Vrijheid dat momenteel nog aan de Kop van de Vaart in Assen staat. Het zes meter hoge beeld van een schelp krijgt straks een nieuwe plek op het voorterrein van het herinneringscentrum.

Maria Koijck maakte het beeld ter gelegenheid van de 5 mei viering van dit jaar. Met de overdracht van het kunstwerk wil de provincie naar eigen zeggen “markeren dat herdenken en vieren hand in hand gaan”.

Anne Frank app
Speciaal voor de theatervoorstelling ANNE die momenteel in Amsterdam is te zien,…
Meinoud Rost van Tonningen
De beruchte NSB'er Meinoud Rost van Tonningen blijkt begin jaren dertig een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: