Provincie Utrecht lanceert website over Hollandse Waterlinie

De nieuwe website

De provincie Utrecht heeft een website gelanceerd over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De website is sinds dinsdag te bezoeken.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een verdedigingslinie tussen de Zuiderzee en de Biesbosch. Vanaf ongeveer 1870 tot en met de Tweede Wereldoorlog kon deze linie bij dreiging onder water gezet worden om vijanden tegen te houden. Sinds 2009 heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie de status van Rijksmonument.

Op de nieuw

- advertentie -ontwikkelde website www.provincie-utrecht.nl/nieuwehollandsewaterlinie is onder meer te zien op welke plekken de waterlinie in de provincie Utrecht ‘beleefd’ kan worden. De provincie:

De provincie Utrecht hecht veel belang aan dit bijzondere landschap en culturele erfgoed. Nieuwe wandel- en fietsroutes gaan het gebied nog toegankelijker maken. Aan het herstel van de forten wordt door de provincie samen met diverse partners hard gewerkt en voor sommige forten wordt nog gezocht naar een duurzame herbestemming. De nieuwe website houdt je op de hoogte van deze projecten.

Lees ook: “In de ban van een raar verdedigingswerk”

Paleis SoestdijkPaleis Soestdijk blijkt nog altijd populair bij het…
Oude kaart van Nijmegen - J.Blaeu, 1649In Nijmegen is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: