PSP-politicus Bram van der Lek overleden

PSP-politicus Bram van der Lek overleden

PSP-politicus Bram van der Lek overleden

De voormalige PSP-voorman Bram van der Lek is vrijdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dart meldt de NOS.


Bram van der Lek werd geboren in Delft en studeerde biologie in Utrecht. Daarna ging hij zich met politiek bezighouden. In 1972 volgde hij Hans Wiebenga op als lijsttrekker van de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) en werd hij fractievoorzitter in de Tweede Kamer.

Van der Lek maakte zich onder meer hard voor het milieu. In 1978 werd hij als fractievoorzitter opgevolgd door Fred van der Spek. Enkele jaren later werd Van der Lek voorzitter van de PSP. Ook zat hij namens zijn partij nog enige tijd in de Eerste Kamer en in het Europees Parlement.

Tot 1993 was Bram van der Lek voorzitter van de Vereniging Milieudefensie.

- advertentie -

In 1975 haalde de politicus het nieuws doordat hij in het NCRV-actualiteitenprogramma Hier en Nu pleitte voor het legaliseren van seks met kinderen.

Biografiënreeks over koning Willem I, II en IIIAan…
Kunstenaar Walter Sickert is volgens de schrijfster Jack…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: