Publiek kan stemmen op ‘beste geschiedeniswebsite’

De afgelopen weken heeft het publiek 276 websites en apps genomineerd voor de Geschiedenis Online Prijs. Sinds zaterdag kan er gestemd worden op de genomineerden.


De Geschiedenis Online Prijs kent twee onderdelen: een juryprijs en een publieksprijs. De jury, deze editie voorgezeten door historicus Maarten van Rossem, nomineert zelf tien geschiedenisapps en websites waaruit zij vervolgens een winnaar kiest. De eerste prijs bestaat uit een bronzen beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

De publieksprijs gaat naar de website of app waarop door het publiek het meest gestemd is (tussen 20 december en 10 februari 2015). Bezoekers kunnen op meerdere genomineerden één stem uitbrengen. De winnaar ontvangt een bedrag van 1250 euro.

Stemmen op genomineerde historische websites of apps kan via de website van de Geschiedenis Online Prijs.

- advertentie -
Kloostercomplex Sankt Ludwig (cc - Bert Kaufmann)
Het monumentale kloostercomplex Sankt Ludwig in Vlodrop mag worden gesloopt. De voorzieningenrechter…
Udo Jürgens - cc
Udo Jürgens - ccDe Oostenrijkse zanger en songwriter…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: