Publiek neemt afscheid van John Kraaijkamp sr.

Afbeelding: DeLaMar Theater

Enkele honderden mensen hebben vrijdag in het DeLaMar Theater in Amsterdam afscheid genomen van John Kraaijkamp. De komiek en acteur overleed zondag op 86-jarige leeftijd.

Vrijdagochtend arriveerde de zwarte kist met daarin het lichaam van Kraaijkamp bij het American Hotel. Hierna werd de kist met een rouwauto naar het DeLaMar Theater gereden. In de rouwstoet liepen de kinderen van Kraaijkamp mee.Vanaf elf uur kon het publiek afscheid nemen in het theater. Het was Kraaijkamp’s wens dat het publiek hier afscheid van hem kon nemen. In 2004 speelde hij zijn laatste toneelrol in dit theater.

- advertentie -

Aansluitend is er een herdenkingsdienst voor genodigden in de Mary Dresselhuyszaal van het theater. Tijdens deze herdenking zullen onder andere zoon John Kraaijkamp jr. en Joop van den Ende een toespraak houden. Kraaijkamp’s dochter Sanne zal een compilatie van privé-opnamen van haar vader tonen.

De herdenkingsdienst wordt vrijdagmiddag rechtstreeks door de NOS uitgezonden (15:00-16:15 uur, Nederland 2).

NOS-video over het afscheid:

Milo Anstadt - Foto: Printscreen YouTubeIn Amsterdam is afgelopen…
Casino Royale - Ian FlemingDe Amerikaanse actrice Linda Christian…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: