QR-codes onder Rotterdamse straatnaamborden

de geplaatste QR-code

Het Gemeentearchief Rotterdam onderzoekt of de straatnaamborden in Rotterdam met behulp van zogenaamde QR-codes interactief gemaakt kunnen worden.

Een QR-code is een soort streepjescode voor de smartphone. Eigenaars van een smartphone kunnen de code scannen en worden dan naar een website doorgestuurd. Rotterdam wil bekijken of het voorbijgangers op deze manier meer informatie kan geven over de betekenis en (historische) achtergrond van straatnamen.Deze week werd de eerste QR-code geplaatst op de Pim Fortuynplaats in Rotterdam. Wie de code scant wordt doorgestuurd naar een speciale website van het gemeentearchief over het leven en werk van politicus Pim Fortuyn (1948-2002).

- advertentie -

Als de proef slaagt zullen er ook bij andere straatnaambordjes codes worden aangebracht.

© BenniesfiftiesDe eigenaresse van de retrowinkel Bennies Fifties in…
Index Vreemdelingenregisters onlineHet Stadsarchief Amsterdam heeft onlangs zogenaamde Vreemdelingenregisters…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: