‘Wees nou eens aardig. Alexander houdt kennelijk van haar’

ruud Lubbers tijdens het interview bij Nieuwsuur

Volgens oud-premier Ruud Lubbers had prinses Juliana wat twijfels over haar kleinzoon Willem-Alexander. Ze vroeg zich af of hij wel de capaciteiten had om koning te worden. Lubbers zei dat dinsdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Volgens de oud-premier werd hij kort nadat hij was afgetreden als minister-president speciaal door Juliana uitgenodigd op paleis Soestdijk omdat die over haar kleinzoon wilde praten. Ze zou toen onder meer hebben gezegd:


Ik ken u al heel lang en daarom wil ik uw oordeel eens hebben. Ik maak me zo’n zorgen over mijn kleinzoon, die moet toch koning worden, gaat hij dat redden?

Lubbers zegt dat hij destijds het volste vertrouwen in de prins heeft uitgesproken.

- advertentie -

In het interview liet de oud-premier zich ook buitengewoon openhartig uit over koningin Beatrix. Die had volgens hem vaak bedenkingen bij de vriendinnen van prins Willem-Alexander. Wat te vaak als het aan Lubbers lag.

Die had iets te sterk de neiging om als de vriendinnen van haar zoon kwamen, om ze niet goed te vinden.

Toen prins Willem-Alexander een relatie kreeg met Máxima gaf Lubbers de koning daarom een advies:

Ik zei, mag ik een advies geven? Wees nou eens aardig. Alexander houdt kennelijk van haar. En als het niks blijkt te zijn, dan blijkt dat later wel.

Volgens Lubbers was het het slimst als de koningin haar zoon gewoon zou feliciteren met het feit dat hij een nieuwe vriendin had.

Het volledige interview met Ruud Lubbers:

De Nederlandse tanker Ondina in 1939 - Bron: Maritiem…
[caption id="attachment_20564" align="alignleft" width="265"]Foto: dagboekarchief.nlHet Nederlands Dagboekarchief wordt vanaf 11 februari ondergebracht…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: