Rabobank treft schikking om ‘koningszilver’

Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus

Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus

Afgelopen zomer bleek de Rabobank in Kerkrade een aanzienlijke vierhonderd jaar oud zilverwerk per ongeluk te hebben weggegooid. De bank heeft nu een schikking getroffen met de schutterij die eigenaar was van het waardevolle zilverwerk.


Het ging om zogenaamd ‘koningszilver’ met een verzekerde waarde van 250.000 euro. Het zilver bevond zich in een koffer in een kluis van de Rabobank en werd door de bank meegegeven aan een reinigingsdienst. Een bankmedewerker zou het zilver aan hebben gezien voor oude carnavalsattributen.

De oudste koningsplaten die in de koffer zaten waren vierhonderd jaar oud. In de kluis lagen ook oorkondes uit 1617 en de eerste statuten van de broederschap. Die werden ook meegegeven aan de reinigingsdienst.

De hoogte van het schikkingsbedrag is niet bekendgemaakt, meldt regionale omroep L1.

Willem Drees op een verkiezingsposter uit 1956Willem Drees…
Koning Willem-Alexander met mantel - Foto: RVD /…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: