Radboud Universiteit houdt ‘Studiedag Middeleeuwen’

Studiedag Middeleeuwen


De Radboud Universiteit Nijmegen houdt donderdag 20 januari een Studiedag Middeleeuwen. Het is de achtste keer dat deze studiedag is georganiseerd.

Tijdens de studiedag presenteren mediëvisten – wetenschappers die zich bezighouden met de middeleeuwen – de resultaten van verschillende onderzoeken. De dag is niet alleen bedoeld voor de mediëvisten en hun collega’s, maar ook voor studenten en andere geïnteresseerden.

Titel van de studiedag

- advertentie -is Een kwestie van perspectief. Botsende belangen en strijdige interpretaties in de middeleeuwen. Sprekers zullen verschillende visies op gebeurtenissen, de wereld, geloof, kunst en literatuur met elkaar confronteren. Niet alleen het perspectief van de middeleeuwers op de wereld en op elkaar, maar ook de visie van de moderne mens op het verleden krijgt daarbij aandacht.

In Nijmegen zal onder meer gesproken worden over de uiteenlopende ideeën over de verhouding Ravenna-Rome in de middeleeuwen, over hypercorrectie en normen in de Middelnederlandse dialecten, over de opkomst van nieuwe universiteiten in de veertiende en vijftiende eeuw en over de verschillende visies op Psalm 137:9, waarin de wens geformuleerd wordt om de kinderen van de vijand op de rots te pletter te zien slaan.

De studiedag duurt van 9:30 tot 17:30 uur en wordt gehouden in het Gymnasion van de Radboud Universiteit Nijmegen (Heyendaalseweg 141). Reserveren is niet noodzakelijk. Meer informatie op www.ru.nl/agenda

27 miljoen euro subsidieVoor de restauratie en herbestemming van…
Filmfestival RotterdamHet Gemeentearchief Rotterdam is op zoek naar de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: