Radio-special over keizer Augustus

Buste van keizer Augustus

Buste van keizer Augustus

Het is dinsdag precies tweeduizend jaar geleden dat keizer Augustus overleed. De EO stond gisteravond met een uur durende special stil bij de invloed die deze bijzondere Romeinse keizer had op de wereld en het christendom.

Keizer Augustus (63 v.Chr-14 n.Chr) regeerde bijna zestig jaar. Zijn rijk strekte zich uit van het huidige Irak tot Engeland. In de tijd van Augustus werd volgens de bijbel Jezus geboren. De keizer wordt ook genoemd in het evangelie van Lucas.

In de radiospecial wordt bekeken hoe betrouwbaar dat verhaal eigenlijk is en of er vraagtekens gezet moeten worden bij de volkstelling die Lucas in zijn evangelie beschrijft.

Programmamaker Peter Siebe sprak in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden over deze en andere zaken met nieuwtestamenticus Rob van Houwelingen en emeritus hoogleraar oude geschiedenis Fik Meijer. Een uur lang keizer Augustus.

- advertentie -

Luister de uitzending via deze link terug

Piramide van Cheops - ccDuitsland heeft vrijdag vijftien…
Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)De Utrechtse sterrenwacht Sonnenborgh is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: