Radiocafé ‘In de Rooie Haan’ voor één keer terug

De oude presentatoren van 'In de Rooie Haan' (Beeld en Geluid)

De oude presentatoren van ‘In de Rooie Haan’ (Beeld en Geluid)

In januari 1974 startte het politieke radiocafé ‘In de Rooie Haan’. Dit veertigjarig jubileum werd zaterdag gevierd met eenmalige nieuwe uitzending vanuit De Rode Hoed in Amsterdam.


De presentatie wordt gedaan door oud-‘Rooie Haan’-presentatoren Henny Stoel, Karin Bloemen, Paul Witteman én Felix Meurders. Laatstgenoemde was al bij het eerste programma in 1974 betrokken.

‘In de Rooie Haan’ was een beroemd programma met meer dan een miljoen luisteraars. In het VARA-gebouw was een speciaal café gebouwd waar ministers en andere politici regelmatig uitspraken deden, die het NOS Journaal en het ANP geregeld haalden. Ed van Thijn, Tweede Kamerfractievoorzitter tijdens het kabinet Den Uyl, zei hierover:

‘Het was een must. Je bleef er voor thuis en anders nam je de radio mee.’

‘In de Rooie Haan’ werd uitgezonden in de jaren 1974 – 1988, waarna het werd opgevolgd door ‘Spijkers met Koppen’.

- advertentie -

Tijdens de jubileumshow waren zaterdag onder meer vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA), de fractievoorzitters in de Tweede Kamer Sybrand Buma (CDA) en Emile Roemer (SP), VVD-fractievoorzitter Eerste Kamer Loek Hermans en VVD-coryfee Hans Wiegel te gast. De in maart te houden gemeenteraadsverkiezingen stonden centraal.

Nog één keer ‘In de Rooie Haan’

Tempelberg in de oude stad van Jeruzalem
Ariel Sharon in 2002De Israëlische oud-premier Ariel Sharon…
De brand van twee weken geleden in Dukezong
Historische Tibetaanse stad Dukezong door brand verwoestDe historische…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: