Radiopresentatrice ontslagen na nazi-citaat

De spreuk boven de toegangspoort van Auschwitz

Een Duitse radio-presentatrice is ontslagen omdat ze in een van de uitzendingen een citaat van de nazi’s had gebruikt. Dat meldden Duitse media deze week.

De presentatrice van de zender Gong 96,3 zei tijdens een uitzending eind juli “Arbei Macht Frei” tegen de luisteraars die op die dag moesten werken. Die spreuk ligt gevoelig omdat de tekst tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de ingang van meerdere concentratiekampen hing om de – in de ogen van de nazi’s – luie Joden aan te sporen hard te werken. De spreuk was onder meer te vinden boven de toegangspoort van Auschwitz.

Al tijdens de uitzending werd er door verschillende luisteraars protest gemaakt tegen de uitlating van de presentatrice. Een echtpaar deed aangifte tegen een negentienjarige medewerkster van de zender die het probleem zou hebben gebagatelliseerd door te zeggen dat het gewoon “als grap” beschouwd moest worden.

- advertentie -

Zowel de presentatrice als de medewerkster zijn nu ontslagen.

Foto: IKONIn het kader van de jaarlijkse Indië-herdenking zendt…
Tram van het GVBHet Amsterdamse vervoersbedrijf GVB gaat onderzoeken…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: