Radiostation zendt laatste interview Jimi Hendrix uit

Jimi Hendrix in 1967

Jimi Hendrix in 1967

Een internetradiostation gaat woensdag het laatste interview van Jimi Hendrix integraal uitzenden. Het is vandaag 43 jaar geleden dat de wereldberoemde gitarist overleed.


Het interview werd opgenomen op 11 september 1970. Fragmenten van het interview zijn al wel eens uitgezonden door de BBC, maar nu gaat internetradiostation National TeamRock Radio het interview voor het eerst integraal uitzenden. Hendrix was ten tijde van het interview, door oververmoeidheid en drugsgebruik, niet in heel erg goede doen.

Het interview duurt een half uur en werd 43 jaar geleden opgenomen door journalist Keith Altham.

Veel muziekliefhebbers zien Jimi Hendrix als de beste gitarist ooit. Hij had een geheel eigen gitaarstijl en introduceerde veel nieuwe akkoorden. Bekende nummers van hem zijn bijvoorbeeld Hey Joe, All along the watchtower en The wind cries Mary. Op 18 september 1970 werd de gitarist dood aangetroffen in een hotel in Londen.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Embleem van FC TwenteOud-profvoetballer Arend van der Wel…
De Dikke van Dam - Johannes van Dam
De Dikke van Dam - Johannes van DamCulinair…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: