Raketontwerper Alexander Soldatenkov overleden

R7-raket - Foto: CC / Sergei Arssenev

R7-raket – Foto: CC / Sergei Arssenev

De Russische raketontwerper Alexander Soldatenkov is op 86-jarige leeftijd overleden.

De Rus was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de R7-raket, ook wel Semjorka genoemd. Dit was de eerste intercontinentale ballistische raket. Aanvankelijk werd deze raket ontworpen om kernbommen mee af te vuren, maar uiteindelijk werd hij ingezet als lanceerraket voor het Russische ruimteprogramma. In 1957 werd met behulp van deze raket de eerste satelliet, de Spoetnik, de ruimte ingebracht.

Soldatenkov was ook betrokken bij de voorbereiding van de vlucht van Yuri Gagarin, de kosmonaut die in 1961 als eerste mens ooit een ruimtereis maakte. Verder ontwikkelde Soldatenkov onder meer de Sojoez-2-raket.

Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit…
[caption id="attachment_34206" align="alignleft" width="265"] © Foto: Onroerend ErfgoedDe Vlaamse minister Geert Bourgeois…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: