Ravensbrück-herdenking op Museumplein

Monument op het Leidseplein

Op het Museumplein in Amsterdam is zondag een herdenking gehouden voor slachtoffers van concentratiekamp Ravensbrück.

In het Duitse concentratiekamp Ravensbrück werden tijdens de oorlog vrouwen gevangen gehouden. Het overgrote merendeel van de in totaal circa 130.000 vrouwen die in het kamp werden opgesloten, vond er de dood. Het kamp werd op 30 april 1945 door het Sovjet-leger bevrijd.


Bij het monument op het Museumplein in Amsterdam wordt ieder jaar een herdenking gehouden. Dit als eerbetoon aan de vrouwen die in het kamp stierven en als bemoediging voor de nabestaanden en de vrouwen die het kamp overleefden. Bij het monument is een minuut stilte gehouden en werden gedichten voorgedragen en zijn bloemen neergelegd. De herdenking werd onder meer bijgewoond door waarnemend burgemeester Eberhard van der Laan en leerlingen van de Nicolaas Maesschool in Amsterdam.

De herdenkingen bij het monument worden georganiseerd door Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück, opgericht door vrouwen die het kamp overleefden.

Gerelateerde boeken:

Monument Koedriest in Amersfoort - Foto: Stichting Russisch EreveldDeze…
Duitse militaire standrechtelijke executies in Zeeland
In Zeeland heeft de Duitse bezetter vanaf 1 september 1944 zeventien mensen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: