Reagan krijgt straat in Den Haag

Den Haag krijgt een straat die vernoemd is naar de Amerikaanse oud-president Ronald Reagan (1911-2004).

De VVD-fractie in Den Haag stelde enige tijd geleden voor om een straat naar de oud-president te vernoemen. De fracties van D66, PvdA en GroenLinks zagen niets in het plan. Een straat naar Reagan vernoemen zou het imago van de stad geen goed doen.

Het gemeentebestuur oordeelde anders en heeft dus besloten dat er een Reaganstraat komt. De gemeente:

- advertentie -Samen met de Russische president Michail Sergejevitsj Gorbatsjov had hij een grote bijdrage in het beëindigen van de Koude Oorlog. Beiden bekleedden een leidende rol in dit belangrijke vredesproces.

De president komt nu op een lijst van te vernoemen personen te staan. Wanneer de straat er precies komt is nog niet duidelijk. Mogelijk komt er ooit ook een Gorbatsjov-straat in Den Haag. Op dit moment komt de oud Sovjet-president nog niet voor vernoeming in aanmerking. Alleen overleden personen maken kans op vernoeming.

De VVD had het liefst gezien dat Reagan-straat afgelopen zondag zou worden onthuld. Op die dag, 6 februari, werd wereldwijd namelijk stilgestaan bij de honderdste geboortedag van de president.

Saoedi-Arabië op Google EarthVanuit Australië zijn bijna tweeduizend potentiële…
Desi Bouterse - Foto: Pieter Van Maele De dag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: