Rechter Wesley Brown (104) overleden

Rechter Wesley Brown (104) overleden

De Amerikaanse federale rechter Wesley Brown is maandag op 104-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste nog in functie zijnde rechter van de Verenigde Staten.

Wesley Brown, geboren op 22 juni 1907, studeerde rechten aan de Kansas City School of Law. President John F. Kennedy stelde hem in 1962 aan als federale rechter. Hij zou nooit met pensioen gaan. Het is in de VS ook gebruikelijk dat een rechter voor het leven wordt benoemd.In 1979 – toen hij al de respectabele leeftijd van 72 had bereikt – kreeg hij de mogelijkheid parttime te gaan werken. Brown wees dit toen echter resoluut af. Pas afgelopen jaar ging hij parttime werken.

- advertentie -

Een collega heeft tegenover een krant in Kansas gezegd dat hij zich Wesley Brown liefst herinnert als een ‘goede rechter’ en niet zozeer als een ‘oude rechter’.

In de VS zijn meer hoogbejaarde rechters die nog altijd hun beroep uitoefenen. De oudste is op dit moment 98 jaar.

Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen - Foto: CC/FruggoVeel historici…
De voormalige burgemeesterswoningEen bekend historisch pand in Sprang-Capelle (Waalwijk)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: