Rechtszaak tegen Ratko Mladic begint 14 mei

Joegoslavië-Tribunaal

De rechtszaak tegen de van oorlogsmisdaden verdachte Ratko Mladic begint op 14 mei. Het Joegoslavië Tribunaal heeft dat donderdag bekendgemaakt.

Eigenlijk was het de bedoeling dat de zaak eind maar zou beginnen. De verdediging van Mladic had echter meer tijd nodig om de zaak voor te bereiden. Zij gaven aan pas in oktober klaar te zijn voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechter vond dat te lang duren en heeft nu dus bepaald dat de zaak op 14 mei van start gaat.De Servische ex-generaal Ratko Mladic werd mei vorig jaar gearresteerd. Hij had jarenlang onder een schuilnaam geleefd. Mladic was de laatste voortvluchtige hoofdrolspeler uit de Joegoslavische Burgeroorlog in de jaren negentig.

- advertentie -

Het Joegoslaviëtribunaal beschuldigt hem van oorlogsmisdaden. Hij wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de genocide na de val van Srebrenica in 1995.

De aanklagers willen gebruik maken van verklaringen van 410 getuigen, waarvan er 158 hun verhaal mondeling in de rechtzaal moeten komen doen. Het tribunaal verwacht dat de zaak tegen Mladic op zijn vroegst in 2014 afgesloten worden.

Argentijnse elftal in 1978Volgens verschillende Zuid-Amerikaanse media is de…
foto: Still YouTubeIn een champagnehuis in Frankrijk hebben bouwvakkers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: