Reconstructies Van Gogh te zien in Beurs van Berlage

Sinds zaterdag zijn in de Beurs van Berlage in Amsterdam weer reconstructies te zien van beroemde schilderijen van Vincent van Gogh.

Amandelbloesem - Vincent van Gogh

Amandelbloesem – Vincent van Gogh

In het gebouw is al eerder zo’n Van Gogh-tentoonstelling te zien geweest. Die werd zo goed ontvangen, dat besloten werd een verbeterde versie te herhalen. Marcel Schonenberg, directeur van de Beurs van Berlage:


Zelfportret Vincent van Gogh

Zelfportret Vincent van Gogh


“We kregen veel positieve reacties bij de laatste Van Gogh-tentoonstelling, tegelijkertijd waren veel mensen teleurgesteld toen bleek dat deze sloot na negen maanden.”

De tentoonstelling is de afgelopen tijd ook in Boedapest en Buenos-Aires te zien geweest. De tentoonstelling laat tweehonderd reconstructies zien van de werken van Vincent van Gogh. Het gaat om zogenaamde reconstructions.

Organisator Melcher de Wind:

- advertentie -

“Dit is een proces waarbij kunst digitaal wordt bewerkt, met als doel de staat van het origineel te benaderen. De kleur en detaillering die de tand des tijds niet hebben doorstaan, worden teruggebracht. Dit kan door gebruik te maken van de nieuwste digitale beeldtechnologie.”

Daarnaast zijn er zeven 3D animaties in het beursgebouw te bewonderen.

“Door het omzetten van de platte werken naar 3D en deze in beweging te brengen ontstaat een geheel nieuw beeld. Suggestieve bewegingen komen tot leven, nieuwe lagen en details worden zichtbaar.”

3d reconstructie van ‘Korenveld met kraaien’:

Un dimanche après-midi à l'Île de la Grande Jatte - Georges Seurat, 1884
In het Kröller-Müller Museum in Otterlo is de komende maanden de tentoonstelling…
Het hoofd van de kannibalenhoofdman - Foto: O’Hanlons…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: