Record: bijna 2,5 miljoen bezoekers voor Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam ontving afgelopen jaar bijna 2,5 miljoen bezoekers, een nieuw record. Belangrijke impulsen voor het hoge bezoek waren de Calder-tentoonstelling in de tuinen en de openingstentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste Eeuw in de vernieuwde Philipsvleugel.


Meer dan de helft van de bezoekers (55%) is afkomstig uit Nederland. Ruim 350.000 kinderen bezochten het Rijksmuseum in 2014, een stijging van bijna 20 procent. Hiervan bezochten 100.000 kinderen het museum in schoolverband. In het openingsjaar 2013 trok het museum ruim 2,2 miljoen bezoekers.

De Rijksmuseumcollectie was in 2014 wereldwijd zichtbaar op ruim 160 tentoonstellingen en museale presentaties, waaronder de Hollanders van de Gouden Eeuw-tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam. Verder leende het Rijksmuseum topstukken uit aan de National Gallery in Londen voor de tentoonstelling Late Rembrandt. Die tentoonstelling is van 12 februari tot en met 17 mei 2015 in het Rijksmuseum te zien.

46983
De speelfilm over zeeheld Michiel de Ruyter gaat maandag 26 januari in…
App van het Rijksmuseum van Oudheden
Het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden heeft een gratis app gelanceerd.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: