Record voor Vermeer-tentoonstelling in Cambridge

De Kantwerkster – Johannes Vermeer, ca. 1669-1671

Een Vermeer-tentoonstelling in het Fitzwilliam Museum in Cambridge is sinds de opening in oktober al door 130.000 mensen bezocht. Een record voor een tentoonstelling buiten Londen, meldt The Guardian.

In de tentoonstelling, getiteld Vermeer’s Women: Secrets and Silence, staat ‘de vrouw’ centraal. Het Fitzwilliam toont vier werken van Johannes Vermeer (1632-1675) en daarnaast 28 schilderijen van andere Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Gerrit Dou en Jan Steen. De werken zijn onder meer afkomstig uit het Rijksmuseum en het Mauritshuis.

Speciale aandacht besteedt het museum aan De Kantwerkster, een van de kleinste schilderijen uit het oeuvre van Vermeer. Het doek, dat een afmeting heeft van 24,5 bij 21 centimeter, is eigendom van het Louvre in Parijs. Op veel van de werken van Vermeer zijn vrouwen te zien terwijl die met alledaagse zaken bezig zijn.

De tentoonstelling in het Fitzwilliam Museum loopt nog tot en met 15 januari. Vanwege de grote belasting heeft het museum de openingstijden verruimd.

rembrandt-rembrandthuis-tekenen-1
Rembrandt, Hiëronymus in een Italiaans landschap, ca. 1649 -…
[caption id="attachment_7392" align="alignleft" width="265"]Verzetsmuseum AmsterdamHet NIOD en het Verzetsmuseum Amsterdam hebben een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: