Recordaantal bezoekers voor Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis in Amsterdam blijft bezoekersrecords breken. Voor het zesde achtereenvolgende jaar trok het museum een recordaantal bezoekers. In 2015 ontving het museum in totaal 1.268.095 bezoekers. Dat is 40.633 meer dan in 2014.

Boekenkast waarachter de onderduikers zaten

Boekenkast waarachter de onderduikers zaten

Het Anne Frank Huis is een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar mede-onderduikers. Het museum opende op 3 mei 1960 de deuren. Tegenwoordig trekt het museum vooral veel buitenlandse bezoekers en jongeren.

De Anne Frank Stichting die het museum beheert probeert mensen ook op andere manieren in aanraking te brengen met het verhaal van de beroemde onderduikster. Ronald Leopold, algemeen directeur van de stichting:

“Het levensverhaal van Anne Frank stimuleert jongeren om over de maatschappelijke ontwikkelingen van toen en nu na te denken en inspireert hen om vooroordelen en discriminatie in hun eigen omgeving tegen te gaan.”

"Psyche" van Erwin Pauly. Eigen foto
Edelstenen hebben sinds mensenheugenis de verbeelding geprikkeld. In talloze romantische liedjes, boeken…
Slot Zuylen - cc
Vanaf 9 januari 2016 hanteert kasteelmuseum Slot Zuylen ruimere openingstijden. Het museum…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: