Recordaantal bezoekers voor Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum beleeft zijn succesvolste jaar ooit. Verwacht wordt dat het museum dit jaar in totaal 405.000 bezoekers ontvangt. Niet eerder ging het museum door de grens van 400.000 bezoekers.


Tot dusver was 2006, het jaar na de heropening, met 378.000 bezoekers de koploper. Vorig jaar bezochten 362.000 personen het Spoorwegmuseum. Ten opzichte van dat jaar trekt het museum dit jaar 12 procent meer bezoekers.

Het jaar 2014 stond in het teken van de viering van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Het Spoorwegmuseum sloot op dit jubileumjaar aan met drie tentoonstellingen. Met ‘Iconen van het spoor’ toonde het museum de oudste stoomlocomotieven ter wereld, spoorwegpionier Frederik Willem Conrad werd in het voetlicht gezet met een grote tentoonstelling en tenslotte exposeerde fotograaf Kees van de Meene zijn historische spoorfoto’s.

De grote publiekstrekkers van het Spoorwegmuseum blijven de evenementen.

- advertentie -

Komend jaar staat het Spoorwegmuseum onder meer in het teken van de Grand Depart, de start van de Tour de France vanuit Utrecht. In april opent de tentoonstelling ‘Parijs is nog ver, Nederlanders in de Tour’ over de Nederlandse successen in de Tour de France.

Tyrannosaurus rex (Naturalis)
Voor het eerst in de geschiedenis komt er een vrijwel compleet skelet…
Domtoren in avondlicht, gezien vanuit het westen - Foto: CC/Pepijntje
De Utrechtse musea zeggen in 2014 een goed jaar te hebben gehad.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: