Recordaantal bezoekers voor vertrekkend Legermuseum

Legermuseum in Delft – Foto: CC/M.Minderhoud

Het Legermuseum in Delft was zaterdag voor de laatste keer te bezoeken. Een recordaantal bezoekers kwam daarom naar het museum, om afscheid te nemen.

Het Legermuseum wordt samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum en verhuist daarom naar de vroegere luchtmachtbasis in Soesterberg. Het nieuwe Defensiemuseum zal daar in het najaar van 2014 de deuren openen voor het publiek.

Tijdens de laatste maanden dat het museum in Delft gevestigd was, waren er geregeld gratis rondleidingen. Het museum ontving dit jaar in totaal 73.000 bezoekers, een record. De laatste dagen kwamen er zo’n tweeduizend bezoekers per dag en tijdens de laatste dag was het met 3500 bezoekers helemaal druk. De dag werd afgesloten met een licht- en animatieshow op het gebouw en met vuurwerk.

- advertentie -

S. Bailie, Saint-Sauveur, Bruxelles, ca.1910 - © MFA, Boston.…
mauritshuis-meisje-parel-japan
'Meisje met de parel' in Japan - Foto: Asahi…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: