Recordaantal kijkers voor televisieshow ‘The Passion’

The Passion, Groningen 2014 (Willem-Jan de Bruin)
The Passion, Groningen 2014 (Willem-Jan de Bruin)
Het evenement The Passion, waarbij bekende Nederlandse artiesten het Paasverhaal vertellen, is donderdag op televisie bekenen door 3,2 miljoen mensen. Een record. In Groningen zelf, waar het stuk werd opgevoerd, waren in totaal zo’n 12.000 mensen aanwezig.


The Passion wordt geproduceerd door de EO en RKK. De omroepen zien het evenement als een goede mogelijkheid om een breed publiek over het verhaal achter Pasen te vertellen. Het stuk gaat over de kruisdood van Jezus en zijn opstanding. De hoofdrollen werden vertolkt door Jan Dulles (Jezus), Simone Kleinsma (Maria), Stanley Burleson (Petrus), Jamai Loman (Judas) en Jack van Gelder (Pilatus). De verteller was Beau van Erven Dorens.

Het evenement werd in 2011 voor het eerst opgevoerd. Dat was in Gouda. Inmiddels lijkt er sprake van een traditie. Afgelopen jaren werd The Passion achtereenvolgens opgevoerd in Rotterdam, Den Haag en Groningen. Veel artiesten willen meedoen aan het evenement en steden willen graag dat het evenement bij hen opgevoerd wordt.

Terugkijken: The Passion in Groningen

- advertentie -

Lees ook: Geschiedenis van de Matthäus-Passion van Bach

https://www.youtube.com/watch?v=q5mirkkexSE Na een animatie over de groei van Amsterdam tijdens de zeventiende…
José Luis 'Cheo' Feliciano (Still YouTube)
José Luis 'Cheo' Feliciano (Still YouTube)In de media…

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net