Recordaantal klachten over havo-examen geschiedenis

Het havo-examen geschiedenis heeft een dubieus record geboekt. Niet eerder werd er zoveel geklaagd over een havo-examen. In totaal kwamen er meer dan 17.000 klachten over het examen binnen. Dat meldt LAKS, het Landelijk Actie Komitee Scholieren.

Het examen werd afgenomen bij ruim 36.000 havisten. Van hen diende bijna de helft een klacht in. Veel scholieren gaven aan dat er te veel “kenmerkende aspecten” aspecten in het examen zitten. Hierbij was het leerlingen vaak onduidelijk af ze in één woord moesten antwoorden of een hele beschrijving moesten geven. Ook de lengte van het examen zorgde voor veel onvrede bij de havisten.

Vorig kaar kwamen er slechts 5.900 klachten van havisten binnen over het examen geschiedenis. Een jaar eerder waren dat er iets minder dan 5.000.

Lees ook: Verdwijnt het vak geschiedenis?

- advertentie -
Beeld: Landgoed Huize Bergen
Wie denkt dat geschiedenis alleen maar is voorbehouden aan fanaten die in…
Gouden Boekje Schiphol
Gouden Boekje SchipholNaar aanleiding van het honderdjarig bestaan…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: