Recordbedrag voor drieluik Francis Bacon

Three Studies of Lucian Freud - Francis Bacon, 1969

Three Studies of Lucian Freud – Francis Bacon, 1969

Een drieluik van kunstenaar Francis Bacon is dinsdagavond bij Christie’s in New York geveild voor een bedrag van 142,4 miljoen dollar, omgerekend 106 miljoen euro. Nooit eerder werd er zoveel betaald voor een kunstwerk.

Het gaat om het drieluik ‘Three Studies of Lucian Freud’ dat de kunstenaar in 1969 maakte. Het werkt bevat drie panelen waarop te zien is hoe collega-kunstenaar Lucian Freud, een kleinzoon van de beroemde bedenker van de psychoanalyse, in verschillende poses op een stoel zit.

Christie’s verwachtte dat het werk ongeveer 90 miljoen euro op zou brengen, maar uiteindelijk werd het schilderij er na een zes minuten durende biedingsstrijd afgehamerd op 106 miljoen euro. Het was voor het eerst dat het waardevolle kunstwerk op een veiling verscheen.

Tot voor kort was De Schreeuw van Edvard Munch het duurste schilderij ooit. Voor een versie van dat werk vorig jaar 91 miljoen euro neergelegd.

- advertentie -

Veilingrecord voor drieluik van Francis Bacon

Charon vaart de Styx over - Joachim Patinir, ca. 1520–24

[caption id="attachment_38105" align="alignleft" width="220"] Meesterwerk. De Vlaamse meesters in detail

Als iemand zegt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: