Recordbedrag voor handgeschreven liedtekst Bob Dylan

Like a Rolling Stone - Bob Dylan (Sotheby's)

Like a Rolling Stone – Bob Dylan (Sotheby’s)

Bij veilinghuis Sotheby’s is dinsdag een handgeschreven tekst van Bob Dylan’s klassieker Like a Rolling Stone geveild voor meer dan twee miljoen dollar.


Volgens het veilinghuis gaat het om de enige handgeschreven tekst van het bekende nummer en is er niet eerder zoveel geld neergelegd voor een rockliedtekst. Dylan schreef de tekst in 1965 met potlood op twee velletjes briefpapier van een hotel in New York. De papieren werden te koop aangeboden door een Dylan-fan die zegt dat hij ze persoonlijk kreeg van de muzikant.

Like a Rolling Stone behoort tot de bekendste nummers uit de moderne muziekgeschiedenis. Het nummer, dat in 2004 door het Rolling Stone Magazine nog werd uitgeroepen tot beste nummer ooit, verscheen voor het eerst op het album Highway 61 Revisited. In Nederland scoorden de Rolling Stones twintig jaar geleden een hit met het nummer.

Voor de handgeschreven liedtekst van Bob Dylan´s nummer A hard rain’s a-gonna fall werd dinsdag 485.000 dollar neergelegd.

- advertentie -

Like a Rolling Stone – Bob Dylan

Heitje voor een karweitje, 1956 - Foto: Arnhemse Courant. (1583-8368)
Heitje voor een karweitje, 1956 - Foto: Arnhemse…
Generale missiven uit het VOC-archief. (M. Gutierrez Rojas, Huygens-ING, 2007)
Generale missiven uit het VOC-archief. (M. Gutierrez Rojas,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: