Recordjaar voor Utrechtse musea

Nederlands Spoorwegmuseum


De gezamenlijke Utrechtse musea hebben in 2011 ruim 921.000 bezoekers ontvangen. Een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2010 toen 882.000 personen een Utrechts museum bezochten.

Begin vorig jaar spraken de Utrechtse musea af intensiever met elkaar samen te werken. De coördinerende Stichting Utrechts Museumkwartier (SUM) liet toen weten de stad Utrecht herkenbaarder te willen maken als museale trekpleister. De musea hopen in 2013 – rond de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht –met een gezamenlijk aanbod minimaal een miljoen bezoekers te trekken.

- advertentie -

Afgelopen jaar zorgde onder meer de Museumnacht voor veel museumbezoekers. Met 5300 verkochte tickets was die activiteit helemaal was uitverkocht.

Het Spoorwegmuseum was in 2011 met 336.000 bezoekers het best bezochte museum van Utrecht. Daarnaast ontvingen onder meer het Centraal Museum (146.000 bezoekers), Museum Speelklok (110.000 bezoekers) en Museum Catharijneconvent (89.000 bezoekers) veel bezoekers.

Musea Utrecht is een samenwerkingsverband van 10 instellingen: AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum, Geldmuseum, Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, RonDom, Sonnenborgh – museum & sterrenwacht, Spoorwegmuseum en Universiteitsmuseum.

Charles Dickens Museum in Londen - Foto: CC/Jack1956Het Charles…
Louvre geeft gestolen Egyptische voorwerpen terug
LouvreMuseum het Louvre in Parijs heeft een werk gekocht…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: