Records voor Nacht van de Geschiedenis

Campagnebeeld voor de Nacht van de Geschiedenis (ontworpen door Jan Van Der Veken)

Dinsdag werd in Vlaanderen de Nacht van de Geschiedenis gehouden. Volgens de organisatie trok het evenement dit jaar ruim 21.000 bezoekers en werd er daarmee een record geboekt.

De tiende Vlaamse Nacht van de Geschiedenis werd afgelopen dinsdag gehouden. Deelnemers konden tijdens deze avond en nacht in heel Vlaanderen deelnemen aan historische activiteiten. In totaal waren er 245 activiteiten, vijftig meer dan in 2011.

Ook qua deelnemersaantal werd dus een record geboekt.

- advertentie -De Nacht trok dit jaar meer dan 21.000 geschiedenisliefhebbers, ruim 2.500 meer dan een jaar geleden.

Thema van de jubileumeditie van de Nacht van de Geschiedenis was Drank. Op verschillende locaties werd dinsdag daarom het zogenaamd Nacht van de Geschiedenis-bier gedronken. Ook werd er een nieuw bierboek gepubliceerd: Fietsen langs artisanale brouwerijen, een fietsgids over Vlaamse en Nederlandse microbrouwerijen.

Naar aanleiding van de jubileumeditie van de Nacht werd er dit jaar een geschiedenisprijs in het leven geroepen. De eerste editie van deze Davidsfonds Geschiedenisprijs werd gewonnen door Roel Daenen, de coördinator van de Belgische Erfgoeddag.

penning-trekvaart-1664-gr
Penning uit 1664 die werd geslagen ter gelegenheid van…
[caption id="attachment_15403" align="alignleft" width="265"]Afb: Still YouTubeEen onlangs ontdekte compositie van Wolfgang Amadeus…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: