Regisseur en acteur Richard Attenborough (90) overleden

Richard Attenborough - cc

Richard Attenborough – cc

De Britse acteur en regisseur Richard Attenborough, de oudere broer van bioloog en maker van natuurdocumentaires David Attenborough, is zondag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat melden Britse media.

De lange acteercarrière van Richard Attenborough begon in 1942 toen hij een deserterende matroos speelde in de film In Which We Serve. De rol van laffaard kleefde hierna enige tijd aan de Brit die onder meer gecast werd voor rollen in London Belongs to Me (1948) en Morning Departure (1950).

Echt bekend bij het grote publiek werd Attenborough met de film Brighton Rock (1947). De acteur was hierna nog in een groot aantal films te zien waaronder The Great Escape (1963) en Jurassic Park (1993).

Regisseur

In 1969 debuteerde Attenborough als regisseur met de film Oh! What a Lovely War. Zijn bekendste – en volgens velen zijn beste – film is Gandhi. De regisseur won met deze film over de Indiaanse onafhankelijkheidsstrijder Mahatma Gandhi twee Oscars (beste film & beste regisseur). In totaal sleepte het historische drama negen Oscars in de wacht.

- advertentie -

Trailer van Gandhi

Meteoriet van Ellemeet (Sonnenborgh)De meteoriet die afgelopen week…
Voorkant van de eerste editie van Action Comics
Voorkant van de eerste editie van Action ComicsBij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: